9ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο

«Παραλλαγές, επεξεργασίες, μεταμορφώσεις» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας

Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2017

Τα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα μουσικής και μουσικολογίας των ελληνικών πανεπιστημίων, συγκεκριμένα τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συναντώνται για ένατη συναπτή χρονιά στο καθιερωμένο και ιδιαίτερα επιτυχημένο ετήσιο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.

Το 2017, το 9ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη και την οργάνωσή του έχουν αναλάβει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι εργασίες του συνεδρίου, με ειδικό θέμα «Παραλλαγές, Επεξεργασίες, Μεταμορφώσεις», θα διεξαχθούν από την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, μέχρι την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο του 9ου Διατμηματικού Μουσικολογικού Συνεδρίου, εκτός από τις προτάσεις για εισηγήσεις που εστιάζουν στην παραπάνω θεματική, θα υπάρχουν και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης αλλά και προτάσεις ανεξάρτητης θεματικής ειδικά μόνο από τα μέλη των ερευνητικών ομάδων της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Το πρόγραμμα του συνεδρίου πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Αφίσα του συνεδρίου

Πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου: Εύη Νίκα-Σαμψών, Γιώργος Σακαλλιέρος, Κώστας Τσούγκρας, Κώστας Χάρδας, Θωμάς Αποστολόπουλος, Ελένη Καλλιμοπούλου

Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου: Εύη Νίκα-Σαμψών, Μαρία Αλεξάνδρου, Μάρκος Τσέτσος, Κώστας Καρδάμης, Άννα-Μαρία Ρεντζεπέρη

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.