Πρόσκληση συμμετοχής στο 16ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο

Τα πέντε τμήματα μουσικής και μουσικολογίας των ελληνικών πανεπιστημίων, δηλαδή τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνεργάζονται για δέκατη έκτη συναπτή χρονιά στην διεξαγωγή του καθιερωμένου και ιδιαιτέρως επιτυχημένου ετήσιου μουσικολογικού συνεδρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Το 2024, το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και την διοργάνωσή του έχουν αναλάβει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, έως και την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2024, και θα είναι τιμητικά αφιερωμένες στο επετειακό έτος 2024: Giacomo Puccini (1858-1924), Anton Bruckner (1824-1896), Luigi Nono (1924-1990), Arnold Schönberg (1874-1951) και Bedřich Smetana (1824-1884). Επισημαίνεται όμως ότι θα γίνουν δεκτές και άλλες ανεξάρτητες προτάσεις, αφήνοντας περιθώριο για συνεδρίες ποικίλων θεματικών ενοτήτων από τους εξειδικευμένους τομείς της Μουσικολογίας. Το συνέδριο διεξάγεται στην ελληνική γλώσσα. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τίτλου ανακοίνωσης, περίληψης και σύντομου βιογραφικού σημειώματος ορίζεται η 31η Μαΐου 2024 (προσοχή: δεν θα δοθεί παράταση!).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν για αναλυτικότερη πληροφόρηση στο πλήρες κείμενο της πρόσκλησης που βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://hellenic-musicology.org/wp-content/uploads/2024/01/CFP-Conf-EME-2024.pdf.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.