Αφιέρωση του 13ου Διατμηματικού Μουσικολογικού Συνεδρίου στην μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Απόστολου Κώστιου

Το φετινό διατμηματικό συνέδριο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Απόστολου Κώστιου.

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απώλεια του αγαπητού φίλου και συναδέλφου Απόστολου Κώστιου. Απώλεια βαριά για ολόκληρη την ελληνική μουσικολογική κοινότητα, αφού ανήκει στους πρωτεργάτες και στυλοβάτες της ανάπτυξης της ελληνικής μουσικολογίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πολύτιμο ερευνητικό του έργο, την ισχυρή παρουσία του και την πολύτιμη συνεισφορά του στην προώθηση του αέναου διαλόγου για την νεοελληνική μουσική. Θα τον θυμόμαστε επίσης ως έναν ένθερμο υποστηρικτή των νέων ερευνητών και δημιουργών στο χώρο της μουσικής. Όλοι εμείς, που ο Απόστολος Κώστιος μας τίμησε με τη φιλία και την εμπιστοσύνη του, αισθανόμαστε υψηλό το χρέος να συνεχίσουμε το έργο του έχοντάς τον ως ιδανικό παράδειγμα Δασκάλου, Ερευνητή και Ανθρώπου του Πνεύματος.

Η συντονίστρια του συνεδρίου,

Καθηγήτρια Αναστασία Σιώψη

Υ.Γ. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο συνέδριο έχει παραταθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 (βλ. https://hellenic-musicology.org/πρόσκληση-συμμετοχής-στο-13ο-διατμηματ).

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.