Ενημέρωση για τη διεξαγωγή του 12ου Διατμηματικού Μουσικολογικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, 27-29 Νοεμβρίου 2020 (παράταση προθεσμίας έως 31 Ιουλίου 2020)

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το 2020, το 12ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και τη διοργάνωσή του έχουν αναλάβει το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι προγραμματισμένες εργασίες του συνεδρίου, που τελεί και φέτος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας, θα διεξαχθούν από την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020, στους χώρους του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Επιδιώκοντας τη διατήρηση του θεσμού των διατμηματικών συνεδρίων και την καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικής και Μουσικολογίας των ελληνικών Α.Ε.Ι., ενημερώνουμε ότι πρόθεση όλων είναι η κανονική διεξαγωγή του διατμηματικού συνεδρίου το Νοέμβριο του 2020.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία της νόσου του ιού COVID-19 και την πιθανότητα μιας επανάληψης των ειδικών περιοριστικών μέτρων προφύλαξης το φθινόπωρο, ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση περιορισμού το 12ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, όπως διεξήχθησαν και οι περισσότερες εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες.

Επισημαίνεται ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής τίτλου ανακοίνωσης, περίληψης (150-200 λέξεων) και σύντομου βιογραφικού σημειώματος (150-200 λέξεων) ορίζεται η 31η Ιουλίου 2020. Τα παραπάνω θα πρέπει να αποσταλούν εγκαίρως στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου: conf.eme.2020@gmail.com.

Το πλήρες κείμενο της αρχικής πρόσκλησης συμμετοχής στο συνέδριο βρίσκεται εδώ.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.